Kampioenschapsleider Sebastian Vettel maakt zich op voor een lastig weekend: “Het zit dicht bij elkaar en Ferrari en McLaren zijn hier erg snel”, is zijn conclusie na de eerste dag in Hongarije.

De regerend wereldkampioen zette in de ochtend een tweede tijd neer en bleef in de tweede vrije training steken op plaats vijf. “Ik voelde me wel goed in de auto, maar we zijn hier niet zo sterk als vorig jaar”, verwijst hij naar de dominantie die zijn team Red Bull in 2010 op de Hungaroring tentoonspreidde, maar tijdens deze editie vooralsnog achterwege lijkt te blijven.

“Het zit allemaal dicht bij elkaar en Ferrari en McLaren zijn erg snel, dus wij moeten ons verbeteren en ervoor zorgen dat we ook vooraan mee kunnen doen”, vervolgt de coureur die in de middagsessie twee McLarens, één Ferrari en zijn teamgenoot Mark Webber voor zich moest dulden.

Vettel geeft verder nog aan dat de banden ook op de Hungaroring weer een hoofdrol zullen gaan spelen: “Het belangrijkste is dat we ze zo managen dat ze het zowel tijdens een enkele snelle ronde als tijdens een lange stint goed doen, zonder dat ze overmatig slijten”, stelt de Red Bull-coureur, die zich terdege realiseert dat het dit weekend geen walk-over wordt: “Het zal lastig worden.”