*

Nieuws

Vettel: ‘We geven nog wat toe op Mercedes’

Daan de Geus

Daan de Geus

11 maanden geleden

Vettel: ‘We geven nog wat toe op Mercedes’

Ferrari is op Interlagos nog niet zo snel als Mercedes, maar Sebastian Vettel is toch niet ongelukkig met zijn vrijdag in Brazilië.

“Het gaat immers ook maar om vrije trainingen”, haalt hij aan in gesprek met SpeedWeek. “We hebben ons testprogramma afgewerkt en veel ronden kunnen rijden, omdat het beter weer was dan verwacht”, noemt Vettel de positieve punten op. Minder positief nieuws is er ook: “We geven namelijk nog wat toe op Mercedes.”

Achter Mercedes is er echter maar weinig verschil tussen Red Bull en Ferrari, ziet Vettel. “En qua race pace zullen de verschillen waarschijnlijk nog kleiner zijn”, denkt de Duitser, die in VT2, op P4, uiteindelijk drie tienden moest toegeven op snelste man Lewis Hamilton.

Ferrari’s opdracht voor de zaterdag is nu om een betere balans te vinden voor de SF70H, benadrukt Vettel. “Zeker in de laatste sector heb ik namelijk te veel last van onderstuur. Daar kan ik de bochten niet nemen zoals ik wil en zodoende kan ik pas later op het gas, wat tijd en snelheid kost op de rechte stukken. Daar moeten we dus nog een paar tienden vinden.”

In de andere Ferrari mocht Kimi Räikkönen in VT1 achter de twee Mercedes-coureurs aanschuiven op P3, in VT2 was de Fin daarna zesde op zes tienden achterstand van Hamilton.