Sebastian Vettel meent dat er ondanks het mislopen van de poleposition nog niks verloren is met het oog op zondag: “We hebben de snelheid om te winnen.”

Het is hetzelfde soort snelheid waarvan Vettel aantoonde daarover te beschikken toe hij in de derde vrije training de snelste tijd noteerde. In de kwalificatie wist hij dat niet te herhalen, omdat Hamilton met twee superrondjes in Q3 er met het hoogst haalbare vandoor ging.

Vettel weet dat hij op waarde is geklopt en praat lovend over het optreden van Hamilton: “Lewis heeft het goed gedaan vandaag en was gewoon de betere coureur.”

Hamilton koos voor twee opwarmronden om zich voor te bereiden op zijn flying lap, terwijl Vettel voor één enkele outlap koos, een tactiek die hij met de wetenschap van nu nog steeds verdedigt: “We zagen dat de rondetijden steeds beter werden en waren ervan overtuigd dat dit de juiste keuze was.”

Vettel mag dan ruiterlijk toegeven dat Hamilton ‘de betere man’ was, hij baalt ervan dat hij in zijn slotrun niet het maximale uit zijn Ferrari wist te halen: “Ik wist dat ik me moest verbeteren, al was het maar met vijf duizendsten van een seconde (Hamilton lag na de eerste run 0.004 seconde voor op Vettel, [red.]). Ik wilde tot het uiterste gaan, maar pushte té hard en ging in de fout in bocht twee.”

“Maar de auto was erg goed”, vervolgt Vettel. “Ik was vandaag heel tevreden met de auto, en ik denk dat de auto ook tijdens de race goed uit de verf zal komen.”

Räikkönen (4e)
Teamgenoot Kimi Räikkönen ging eveneens in de fout in bocht twee, waar hij naar eigen zeggen meer verloor dan hem lief was: “Mijn laatste ronde was erg snel, op bocht twee na, waar ik de fout in ging. Ik verbeterde alsnog mijn tijd, maar de ronde was dus niet optimaal.”

Räikkönen moest een halve seconde toegeven op zijn teamgenoot, maar dat verschil zit hem volgens de Fin in die ene fout van Räikkonen: “Op een circuit als dit verlies je meteen heel veel tijd als je in de bochten in de fout gaat.”

Net als Vettel meent Räikkönen dat hij op zondag niet bij voorbaat kansloos is voor een goed resultaat. “De Grand Prix van Canada s niet zelden een hectische race, waarin heel veel kan gebeuren. We zien wel hoe het gaat lopen”, aldus Räikkönen, die net als Vettel weet dat het met de ‘snelheid wel goed zit.”