Ondanks dat Ferrari-teambaas Maurizio Arrivabene vindt dat Sebastian Vettel zich op het racen moet concentreren, denkt Vettel dat hij Ferrari ook buiten de auto kan helpen.

Arrivabene sprak een maand geleden uit dat Vettel zich ‘op het rijden moet blijven concentreren’ en zich niet te veel bezig moet houden met hoe Ferrari als team in elkaar steekt en functioneert. “Sebastian is zeer toegewijd, wat betekent dat hij in alles wel een beetje interesse heeft, maar soms moet je hem helpen zijn focus te vinden en eraan herinneren zich op het rijden te concentreren.”

Gevraagd door Autosport hoe hij zijn positie binnen Ferrari ziet, bijvoorbeeld vergeleken met hoe hij er bij zijn vorige team Red Bull in stond, antwoordt Vettel dat het ‘heel anders’ is. “Toen ik bij Red Bull kwam, was ik immers pas 21. Ik ben nu meer ervaren, dus die situaties zijn niet met elkaar te vergelijken.”

“Naarmate je ouder wordt, opgroeit, bouw je immers ervaring op en zie je het grotere plaatje een stuk beter. Je perspectief verandert, je gaat anders over dingen denken, zoals of je het team met bepaalde zaken kan helpen. Dat is ook waar ik, als puntje bij paaltje komt, voor bij Ferrari ben: om te rijden, maar ook om het team te helpen”, stelt de viervoudig wereldkampioen.