Sebastian Vettel is met twee zeges op rij weer helemaal terug in de titelrace. Zijn achterstand op Fernando Alonso is geslonken tot vier punten. Toch wil hij nog niet stil staan bij een eventuele titelprolongatie.

Volgens Vettel wachten er nog vijf zware races. “Veel daarvan vinden gelijk achter elkaar plaats. Zondag is er alweer een race in Korea”, zegt de tweevoudig wereldkampioen op een vraag van l’Equipe. “De races in India en Abu Dhabi vinden ook gelijk na elkaar plaats. Net als die in Austin en Sao Paolo.”

“Er moet nog veel geracet worden. We moeten telkens met maar één race bezig zijn. Daarin moeten we ons best doen en dan zien we wel of dat goed genoeg is. We willen natuurlijk optimaal presteren in de laatste vijf races. Fantastisch als dat genoeg is voor de titel. Zo niet? Dan heeft het niet aan de laatste races gelegen.”

Vettel vindt dit een intensief seizoen. “Ik weet niet of ik dit jaar mijn derde titel pak. In dat soort uitspraken ben ik erg voorzichtig. We zijn bezig aan een lang en zwaar seizoen terwijl er tegelijkertijd nog veel races resteren. Ik heb nu in ieder geval gewonnen en daarmee meer punten dan wie dan ook gepakt. Dat kan komend weekend weer anders zijn.”