Heel erg blij met het feit dat Mercedes op dominante heeft gewonnen in Italië is hij niet, maar Sebastian Vettel legt zich neer bij de feiten: “Ze verdienden de zege.”

Die zege kwam er voor Lewis Hamilton die van poleposition mocht starten, terwijl Sebastian Vettel de race vanaf de zesde plaats aanving. Zijn openingsfase was naar eigen zeggen niet denderend, omdat hij vast zat achter zijn teamgenoot en Valtteri Bottas: “Ik moest wachten op het juiste moment om Kimi en Valtteri te passeren, waarna ik eigenlijk een eenzame race heb gereden.”

Vettel heeft overigens goed door dat wanneer hij sneller op die derde plek had gelegen hij meer kansen had gehad het de Mercedessen lastig te maken: “Ik heb wel geprobeerd ze te volgen, maar om een heleboel redenen is dat niet gelukt. We hebben wel wat dingen geprobeerd hier in Monza, maar Mercedes was echt een klasse apart en ze verdienen deze zege dan ook.”

De rondetijden van Vettel zakten in de laatste twintig ronden van de race nog wat in, vanwege een foutje dat hij maakte in de eerste bocht: “Daarbij brak iets van de auto af, waarna ik het vertrouwen in mijn remmen kwijt was. En juist dat vertrouwen kan op een baan als Monza veel verschil maken.”

Of Vettel zich nu zorgen maakt over de rest van het seizoen en zijn titelkansen? “Nee, we wisten dat het hier heel lastig zou gaan worden. Maar ik denk dat het team op de goede weg is en dat er nog veel verbeteringen aan zitten te komen. Het seizoen duurt bovendien nog lang.”