Sebastian Vettel had voor zijn gevoel vandaag ook thuis kunnen blijven. Door de regen in België had hij vandaag niets aan de vrije trainingen.

“Ik denk dat ik vandaag net zoveel als jullie heb geleerd”, vertelde de regerend wereldkampioen aan het journaille. “Geen idee. Misschien iets meer. Het was een lastige dag omdat de omstandigheden telkens veranderden. Ook is het jammer dat we maar een setje intermediates hadden.”

“Waarschijnlijk zal het dit weekend wel vaker gaan regenen maar niemand weet hoe hard het dan naar beneden komt. Wij doen rustig aan omdat we onze banden van zaterdag en zondag niet willen verspillen.”

Vettel kon een run op het droge doen en was tevreden met hoe zijn Red Bull aanvoelde. “Ik kon toch even op een droge baan rijden en de voorvleugel reageerde daar goed op. Het was echter mijn enige run op een droog circuit. Rondetijden zijn daardoor niet op waarde te schatten en ik weet niet goed waar we ten opzichte van de rest staan. Toch voelt de auto goed aan dus we zien wel wat we dit weekend kunnen doen.”