Sebastian Vettel kon niet echt meedoen om de zege in Bakoe maar toonde zich toch gematigd tevreden met zijn derde plek. De racepace van de Ferrari was goed genoeg voor het podium en zijn teamgenoot Leclerc kon met de snelste ronde nog een puntje wegsnoepen bij het Mercedes-koppel. 

Vettel zag de twee Mercedessen in eerste instantie snel wegrijden. “Mijn eerste stint was echt heel slecht. Ik kreeg het niet voor elkaar de banden te laten werken. Eerst te koud, toen weer te warm en toen raakten ze beschadigd. Ik zat niet comfortabel in de auto en dat helpt op deze baan niet.”

Het hele veld stapte na een kwart race over naar de gele mediumband, zo ook Vettel. Samen met Verstappen was Vettel lange tijd de snelste van het veld. “Het tempo op de mediums verraste me, ze werkten heel goed. En ik kon er mee door tot het einde, ik had een goede snelheid en kon zelfs wat druk zetten op de Mercedessen.”

(Tekst gaat verder onder de foto)

Foto: Motorsport Images

Lees ook: Bottas en Hamilton prijzen ‘geweldig’ Mercedes: ‘Beste seizoensstart ooit’

Zoals gezegd, Verstappen was ook snel. Vettel had min of meer het geluk van een virtual safety car, die werd actief nadat Pierre Gasly zijn Red Bull aan de kant moest zetten. Tot dat moment kwam Verstappen mondjesmaat in de buurt van Vettel. “We moesten oppassen voor Max Verstappen, hij kwam door het verkeer nog dichtbij aan het einde. Ik had er na de herstart op gerekend dat hij zou komen, maar ineens had ik weer een tempo te pakken en kon ik bij hem wegrijden.”

Het gezelschap zet nu koers richting West-Europa, op Barcelona was Ferrari tijdens de wintertests oppermachtig maar Vettel vraagt zich af of dat weer het geval zal zijn. “Hopen dat Barcelona ons meer geluk brengt, we zullen geen favoriet zijn. We gaan in de achtervolging, ik wil weleens een soepel weekend hebben. Dat hebben we nog niet gehad dit seizoen.”