*

Vettel ziet nog kans op titel

Daan de Geus

Daan de Geus

28 juli 2015 10:12

Vettel ziet nog kans op titel
Racepictures

Na zijn zege in Hongarije wil Sebastian Vettel met Ferrari ‘het onmogelijke mogelijk maken’ en na de zomerstop proberen het dit seizoen verder zo sterke Mercedes van de wereldtitel af te houden.

Vettel, die van 2010 tot en met 2013 vier wereldtitels op rij won met Red Bull, heeft in zijn eerste Ferrari-jaar twee races gewonnen en staat met een score van 160 punten derde in het WK. Mercedes-coureurs Lewis Hamilton en Nico Rosberg – goed voor respectievelijk vijf en drie overwinningen – staan in die volgorde boven hem met achtereenvolgens 42 en 21 punten meer, maar Vettel zint erop het tweetal dit jaar te verslaan.

“Er is voor ons nog veel werk te doen om Mercedes bij te halen, maar je weet het nooit”, vertelt een hoopvolle Vettel, die afgelopen zondag de Grand Prix van Hongarije won, aan de BBC. “We gaan er absoluut alles aan doen om het onmogelijke mogelijk te maken”, stelt hij, waarbij hij zich ook gelijk realistisch toont door te verwijzen naar hoe dominant Mercedes de laatste anderhalf jaar is geweest.

De beste manier om Mercedes te proberen te kloppen is volgens Vettel om ‘gewoon onze uiterste best te doen en te zien wat dit ons brengt’. Behalve Vettel, tonen ook Ferrari-kopstukken Maurizio Arrivabene en James Allison zich gelijktijdig realistisch en hoopvol.

“Mercedes is nog steeds het sterkste team”, erkent teambaas Arrivabene. “Zij zijn overal goed, op elke type circuit. Wij zullen daarentegen vermoedelijk zowel goede als slechte races kennen, al gaat het bij ons in algemene zin wel de goede kant op.”

Allison, de technisch directeur van de Scuderia, erkent dat het ‘niet waarschijnlijk is dat we ons niveau uit Hongarije de hele tweede seizoenshelft kunnen vasthouden’. “Maar door omstandigheden hebben we in een aantal eerdere races niet ons volledige potentieel kunnen tonen en hopelijk kunnen we dus meer competitief zijn in de tweede helft van het jaar.”

Lees meer over

Allison Ferrari Vettel