Het was een vrijdag met de nodige problemen voor Ferrari-coureurs Sebastian Vettel en Kimi Räikkönen, al ziet Vettel zeker perspectief.

Vettel stond, vooral in de tweede vrije training, ogenschijnlijk vaker naast de baan – of in z’n achteruit om zijn Ferrari terug in het rechte spoor te krijgen – dan dat hij op de baan aan het stampen was. De Duitser reed een vijfde tijd, nadat hij daarvoor derde was geweest in VT1.

“We hadden wel een paar problemen”, citeert Motorsport-Total Vettel, die aangeeft dat het vooral lastig was een foutloze ronde te rijden en zo al zijn snelste sectortijden in één enkel rondje te klokken. Vettel leek ook vooral problemen te hebben zijn Ferrari genoeg af te remmen in Bakoe.

Met een blik op de tijdenlijst, constateert Vettel na VT2, waarin hij op een kwart tel van snelste man Max Verstappen zat, dat het ‘dicht bij elkaar zit’. “Ik denk dat dat morgen ook zo zal zijn. Ik hoop het in elk geval, waarbij ik natuurlijk hoop dat wij vooraan zitten.”

In de andere Ferrari was Kimi Räikkönen achtereenvolgens negende en vier, in het laatste geval op 0.127 van Verstappen. De Fin maakt zich vooral zorgen over de banden. “Die waren lastig aan de praat te krijgen, en als ze het niet honderd procent goed doen, is het een lastig verhaal.” Of Räikkönen denkt dat het zaterdag beter gaat? “Geen idee, dat zien we morgen wel.”