Sebastian Vettel heeft opgeroepen tot begrip voor zijn uitbarstingen in de Grand Prix van Mexico. De Duitser schoffeerde zowel Max Verstappen als wedstrijdleider Charlie Whiting verbaal.

Vettel finishte als derde, al is dat nog onder voorbehoud omdat er een onderzoek loopt naar een verdedigende actie die hij uitvoerde in duel met Red Bulls Daniel Ricciardo. In de slotronden tierde Vettel eerst echter over de boordradio over Ricciardo’s teamgenoot Verstappen en wedstrijdleider Charlie Whiting.

Vettel was hoogst verbolgen dat Verstappen hem er niet langs liet toen de Nederlander zich in ronde 68 in duel verremde en vervolgens de eerste twee bochten buiten de baan om nam, waardoor hij er voor bleef. “Hij moet me er langs laten”, foeterde Vettel, die ook nog wat scheldwoorden gebruikte om naar Verstappen te verwijzen.

Toen de wedstrijdleiding niet direct actie ondernam, nadat Vettel ook nog door Ricciardo werd geraakt in hun latere duel, had Vettel ook nog wel een boodschap aan het adres van wedstrijdleider Whiting: “Fuck off. Fuck off.

Na afloop verklaarde Vettel, die dus naar het podium mocht doordat Verstappen direct na de race wel straf kreeg, dat hij ‘vol adrenaline’ zat. “Verstappen ging van de baan en ging daarna niet aan de kant, wat me zeer irriteerde.”

“Ik was zeer emotioneel, maar ik ben ook al met Charlie gaan praten. Er was me wel verteld dat de wedstrijdleiding er naar keek, maar er waren nog maar drie rondjes te gaan en ik werd, zoals je je vast kan indenken, nogal boos.”

Over zijn verdedigende actie ten opzichte van Ricciardo zegt Vettel nog dat hij het eigenlijk nog een keer terug wil zien. “Maar ik weet hoe Daniel in dit soort situaties is. Hij gaat gewoon voor een gat, ook al haalt hij de bocht niet.”

“Ik denk dat ik hem net genoeg ruimte gaf, al was het een late actie. We haalden de bocht allebei maar net. Dat je elkaar dan raakt is natuurlijk niet ideaal. Volgens Daniel moet ik er nog naar kijken en dat zal ik ook doen. Dat is het”, besluit Vettel, wiens derde plek dus nog niet zeker is.