*

Video: Ricciardo blikt vooruit op Bahrein en China

Daan de Geus

Daan de Geus

3 april 2018 16:30

Video: Ricciardo blikt vooruit op Bahrein en China
Red Bull

In de nieuwste video van Mobil 1 the Grid blikt Red Bull-coureur Daniel Ricciardo vooruit op de eerste back-to-back van het seizoen: de Grands Prix van Bahrein en China.

De Grote Prijs van Bahrein staat dit weekend op het programma, met de start zondag om 16:10. De Grote Prijs van China volgt volgende week zondag, de 15e, met een starttijd van 08:10 ’s ochtends.

“Bahrein is vrij tricky. De vrije trainingen worden ’s middags in de hitte verreden, maar de kwalificatie en race zijn ’s avonds. De baan koelt dan flink af, dus je moet je set-up goed aanpassen. Normaal gesproken wil je de auto niet meer aanraken als je snel bent in een training, maar in Bahrein moet je wel”, zegt Ricciardo over de eerste race van de double feature.

“Met het Shanghai International Circuit had ik aanvankelijk enige moeite”, zegt hij over de baan waar de Grand Prix van China wordt gehouden. “Bocht één is heel lang, gaat eerst heuvelop en daarna krap bergaf. Het is een technische baan, die ik met de jaren wel steeds meer heb leren waarderen en onder de knie heb gekregen. Ik heb er nog geen podium gehaald, maar ben er altijd snel geweest.”

Ricciardo in 2017 in Bahrein.