*

Video: Ricciardo en Horner over Red Bulls 250ste Grand Prix

Redactie

Redactie

22 mei 2018 15:37

Video: Ricciardo en Horner over Red Bulls 250ste Grand Prix
Red Bull

De Grote Prijs van Monaco van dit jaar is Red Bulls 250ste in de Formule 1. Teambaas Christian Horner was er sinds het begin bij, Daniel Ricciardo sinds 2014. In de nieuwste video van Mobil 1 the Grid spreken ze er uitgebreid over. “Niemand had ooit kunnen bedenken hoe succesvol dit team zou worden.”

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. statistics, marketing Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

“Het is ongelofelijk om je te bedenken dat Monaco alweer onze 250ste Grand Prix is, en we in die tijd 56 races hebben gewonnen”, zegt Horner. “Het is als in een flits aan me voorbijgegaan. Ik verheug me nu alweer op de volgende 250.”

Behalve de enorme successen die het heeft behaald – met vier rijders- en vier constructeurstitels – denkt Horner ook dat Red Bull de sport heeft veranderd. “Red Bull heeft een compleet nieuwe, andere energie naar de paddock gebracht.”

Het eerste wat Ricciardo opviel toen hij in 2014 naar het grote Red Bull-team kwam, is dat het ‘uit winnaars bestaat’. “Van arrogantie is geen sprake, maar er bestaat een zeker zelfvertrouwen in dit team. En een enorm verlangen om te winnen.”

“We zijn super competitief in hoe we gaan racen, maar we willen het ook op een coole manier doen, de fans bereiken en ze erbij betrekken”, zegt Ricciardo, die denkt dat Red Bull dat ook op een hele leuke, jonge en hippe manier doet.

Wat daar nu aan bijdraagt, volgens Ricciardo? Dat Max Verstappen en hij een sterk en aansprekend rijdersduo vormen. Van de twee heeft Ricciardo dit jaar al een race gewonnen. Dat wil hij graag herhalen in Monaco. “Dat zou geweldig zijn voor Red Bulls 250ste race.”