*

Video: Ricciardo over het onverwacht winnen van gekke, chaotische races

Daan de Geus

Daan de Geus

19 april 2018 11:05

Video: Ricciardo over het onverwacht winnen van gekke, chaotische races
Red Bull Racing

Daniel Ricciardo heeft de gave gekke races naar zich toe te trekken, zoals afgelopen weekend in China en vorig jaar in Bakoe. In de nieuwste video van Mobil 1 the Grid vertelt hij hoe dat werkt.

“Azerbeidzjan was vorig jaar bizar. In veel opzichten en voor veel coureurs”, zegt Ricciardo over zijn zege daar in 2017. “Ik crashte in de kwalificatie en begon als tiende. Na een aantal ronden ging ik de pits in om een probleem na te laten kijken. Het bleek in orde en ik werd weer op pad gestuurd. ‘Misschien kan ik nog racen’, dacht ik, al lag ik toen zeventiende.”

“Een ronde later hoorde ik over de radio: ‘de auto doet het goed, ga ervoor en laten we ons weer naar voren vechten’.” Het team kan daar dan een ‘heel belangrijke rol’ in spelen, volgens Ricciardo. “Zoals wanneer je engineer over de radio zegt een ronde awesome was, je goed naar voren komt en de top vijf nog kan halen. Door dat soort dingen geef je elkaar energie.”

“Of ik had gedacht dat we ons helemaal naar de eerste plek zouden knokken? Nee, zeker niet, maar vooraan vielen er aardig wat jongens weg, terwijl ik een aantal goede inhaalacties uitvoerde. Het was gek en chaotisch, maar fun. Toen ik over de streep kwam, was ik buiten zinnen, maar vroeg me ook af: ‘hoe is dit in hemelsnaam gelukt?’.”

Ricciardo viert zijn zege in China.