Toro Rosso-coureurs Brendon Hartley en Pierre Gasly rekenen het Bahrain International Circuit niet tot hun favorieten, maar bewaren er wel allebei goede herinneringen aan.

Gasly (links) en Hartley.

Hartley claimde er in 2015 immers zijn eerste van uiteindelijk twee WEC-titels. De coureur die eind 2017 al vier Grands Prix reed alvorens dit jaar definitief de overstap naar de Formule 1 te maken, reist daarom met veel plezier af naar Bahrein. “Al zou ik ook weer niet zeggen dat het mijn sterkste circuit is, ondanks dat ik de baan wel heel goed ken.”

Bahrein zou Toro Rosso sowieso beter moeten liggen dan Albert Park in Melbourne, waar de seizoensopener werd gehouden, denkt Hartley. “Mijn doel voor dit weekend is hoe dan ook onveranderd: mijn eerste punten in de Formule 1 scoren.” Teamgenoot Gasly denkt bij Bahrein in de eerste plaats aan de poleposition die hij er in 2015 in de GP2 (nu Formule 2) haalde. Het Bahrain International Circuit is ook niet zijn favoriete baan, maar wel een circuit dat hij ‘vrij cool’ vindt. “Ik verheug me erop er met een Formule 1-auto te rijden.”

Zie hier de rest van Gasly’s preview op Bahrein:

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. statistics, marketing Wijzig uw instellingen om deze content te zien.