Max Verstappen noemt Lewis Hamilton in de nieuwste video van Mobil 1 the Grid de meest constante factor aan de top van de Formule 1 en gaat dieper in op de manier waarop hijzelf in de toekomst een titel zou willen winnen. “Uiteindelijk gaat het erom gewoon de meeste races te winnen en kampioen te worden.”

“Lewis is in de eerste plaats heel getalenteerd. Iedereen in deze sport is heel goed, maar veel coureurs moeten zich eerst opwerken richting hun teamgenoot om ze écht uit te kunnen dagen. Lewis heeft dat niet nodig”, zegt Verstappen over viervoudig wereldkampioen Hamilton in de video van Mobil 1, de brandstofleverancier en sponsor van zijn team Red Bull.

“Lewis is de afgelopen jaren de meest constante van de coureurs vooraan geweest en beschikt bij Mercedes natuurlijk over een goed en heel betrouwbaar totaalpakket. Zo win je kampioenschappen”, weet Verstappen, verwijzend naar de drie titels die Hamilton de afgelopen vier jaar met Mercedes won nadat hij in 2008 al eens kampioen werd met McLaren.

“Een titel winnen na een echte uitdaging te hebben gehad, in plaats van zoals Mercedes de afgelopen jaren makkelijk kampioen worden, zou me meer voldoening geven. Al hou ik er ook van om, zoals vorig jaar in Mexico, een race te domineren”, vervolgt de Nederlander. “Uiteindelijk gaat het er echter om gewoon de meeste races te winnen en kampioen te worden”, zegt hij. “Dat zou me happy maken.”