*

Vijfde plaats voor Verstappen in tweede training Brazilië

Daan de Geus

Daan de Geus

12 maanden geleden

Vijfde plaats voor Verstappen in tweede training Brazilië
Sutton Images

Max Verstappen heeft in de tweede vrije training op Interlagos de vijfde tijd geklokt. De Red Bull-coureur eindigde ruim drie tienden achter snelste man Lewis Hamilton.

Verstappen deed in het begin, op soft-banden, mee om de koppositie. De Nederlander opende met een 1:10.280, op dat moment de snelste ronde, maar verloor de eerste plek al snel weer aan Mercedes-coureur Valtteri Bottas, die 0.010 seconde sneller ging.

Verstappen counterde met een tijd die bijna een tiende beter was, maar Bottas sloeg op zijn beurt direct weer terug met een 1:09.860, waarmee hij de Red Bull-coureur op drie tienden zette. Dat was het ook wat betreft het openingsoffensief, met Verstappen die de pits in dook.

Met 35 minuten op de klok kwam Verstappen weer naar buiten, met super softs dit keer. en wat flow-vis verf op de diffusor zodat het team de luchtstroom daarvan kon visualiseren. Verstappen warmde zijn banden even op en sprong toen van P5 naar P4, met een tijd van 1:09.886.

Beter werd het qua rondetijd niet voor Verstappen, die naarmate de sessie vorderde nog een plaatsje terugzakte en uiteindelijk op 0.371 van snelste man Lewis Hamilton eindigde. De Nederlander richtte zich in de tweede helft van de training, zoals normaal is, op long runs. In totaal reed hij 38 ronden.

Verstappen maakte op het eind nog een korte lock-up mee, nadat hij eerder in de sessie al flink corrigerend te zien was bij de combinatie van bocht tien en elf. Later ging hij nog een keer wild door de Senna-S. Hij leek zo wat te worstelen met zijn RB13.

Op het eind van de sessie reed Verstappen daarbij op super softs, terwijl teamgenoot Daniel Ricciardo op gewone softs onderweg was. Red Bull probeerde zo op het eind wat verschillende dingen uit. Ricciardo was derde bij het vallen van de vlag, 0.143 sneller dan Verstappen.

Verstappen (rechts) met Ricciardo. Zijn Red Bull-teamgenoot was net wat sneller dan Verstappen en eindigde op P3.