*

Vijfde plek voor Verstappen in middagtraining

Vincent Sondermeijer

Vincent Sondermeijer

14 juli 2017 15:43

Vijfde plek voor Verstappen in middagtraining
Sutton Images

Max Verstappen is als vijfde geëindigd in de tweede vrije training voor de Grand Prix van Groot-Brittannië. Hij was opnieuw sneller dan teamgenoot Daniel Ricciardo, maar moest nu wel de Ferrari’s voor zich dulden.

Verstappen reed op het bewolkte Silverstone zes tienden van een seconde af van zijn snelste tijd uit de eerste training. Hij liet een 1:29,098 noteren. Dat was zes tienden van een seconde langzamer dan Mercedes-rijder Valtteri Bottas, die opnieuw de snelste was. Op de Ferrari’s van Kimi Räikkönen en Sebastian Vettel had Verstappen 2 à 3 tienden achterstand.

Zoals in de meeste vrije trainingen dit seizoen eindigde Verstappen op de tijdenlijst boven Red Bull-collega Ricciardo. Dit keer pakte hij bijna een halve seconde op de Australiër. Het Red Bull-duo liet in de lange runs zien dat de RB13 op Silverstone wederom de derde auto is, achter de Mercedes en de Ferrari.

Technische problemen lieten zich evenals in de ochtendtraining niet zien bij Verstappen. Wel schoot de Nederlander met nog een half uur te gaan even van de baan. Verstappen hield zijn bolide in het spoor en kon zonder schade zijn weg vervolgen. Eerder in de training had hij al geklaagd over een teveel aan onderstuur.

Tegen het einde van de training kreeg Verstappen het nog even aan de stok met Felipe Massa. De Williams-coureur leek niet goed in zijn spiegels te kijken, waardoor hij Verstappen blokkeerde. Die had zodoende moeite Massa te passeren, ondanks dat de Braziliaan blauwe vlaggen kreeg. De wedstrijdleiding noteerde het incident maar ondernam geen actie.

Resultaten GP Groot-Brittannië 2017 – 2e Vrije Training

Ga naar alle GP Groot-Brittannië 2017 uitslagen