Max Verstappen heeft in de derde en laatste vrije training de vijfde tijd genoteerd. Daarmee bleef hij teamgenoot Ricciardo voor, maar moest hij beide Ferrari’s voor zich dulden.

De wisselvallig omstandigheden in São Paulo maken dat Max Verstappen lang binnen blijft staan. Na dik twintig minuten wordt hij voor het eerst door de camera’s gevangen. Verstappen doet een run op de medium-compound van Pirelli. Hij wijkt daarmee samen met teamgenoot Daniel Ricciardo af van de want de andere logisch achten, aangezien alle anderen op zachte banden in de rondte gaan. Desondanks melden ze zich in het eerste half uur van de training op de plaatsen drie en vier.

Van de teamgenoten is het Daniel Ricciardo die zich als eerste met de zachte banden meldt op het asfalt dat aanzienlijk kouder is dan een dag eerder. Daarop verwijst hij het op dat moment leidende Ferrari-duo terug naar het tweede plan.

Met enkele ronden vertraging volgt Max Verstappen dat voorbeeld. Hij prikt zijn RB12 met twee tienden voorbij die van zijn teamgenoot en de beide Ferrari’s. Lang kan hij echter niet genieten van die snelste tijd, aangezien Mercedes er na een rustige opmaat van de sessie voor gaat zitten. Nico Rosberg en Lewis Hamilton duiken met respectievelijk met drie- en twee tienden onder de tijd van de Nederlander, die ook niet geheel tevreden was over zijn ronde: “Ik liet in bocht vier tijd liggen ten opzichte van de run op de mediums.”

Terwijl de Red Bull-coureurs hun pitboxen weer opzoeken, voeren de Ferrari-coureurs op de baan het tempo weer wat op. Sebastian Vettel en Kimi Räikkönen duiken allebei onder de tijden van Verstappen en Ricciardo. Daarmee lijkt Ferrari Red Bull partij te kunnen bieden als het op snelle ronden aankomt, maar Red Bull lijkt ook nog altijd te kunnen vertrouwen op een degelijke racepace. Dit soort vergelijkingen gaan echter mank als het in het verdere verloop van het weekend regent en gisteren gaf Max Verstappen al aan op een buitje te hopen.