Vanwege een opmerkelijk defect aan zijn Drag Reduction System is Michael Schumacher er weer niet in geslaagd een race te finishen. In Canada zat het er na 43 ronden op voor de 43-jarige Mercedes-coureur.

Schumacher is dit jaar pas in twee van de zeven races aan de finish gekomen, waardoor hij nog altijd maar op twee punten staat. In Canada was het de verstelbare achtervleugel die roet in het eten gooide: deze wilde – ongeacht wat zijn monteurs ook probeerden – ineens niet meer dichtklappen, waardoor opgeven de enige optie was.

“Ik denk dat de kabel die het systeem bedient klem is komen te zitten en de vleugel daardoor niet meer dichtklapte”, deelt Schumacher zijn theorie met het Duitse RTL. “Ik vermoed dat dit weer hetzelfde probleem is dat me ook in de kwalificatie in Bahrein al parten speelde”, zo verwijst hij naar hoe hij al eerder last heeft gehad van mankement aan zijn DRS.

Hoewel hij voor de vierde keer dit jaar buiten zijn schuld om is uitgevallen, neemt Schumacher zijn team niets kwalijk. “Ik wil niemand iets aanrekenen, want ik weet honderd procent zeker dat de jongens hun uiterste best voor me doen.”

“We introduceren gewoon in rap tempo nieuwe onderdelen op de auto, en dat heeft als gevolg dat er wel eens iets misgaat. Dat hoort er nu eenmaal bij”, weet Schumacher.

“Het is natuurlijk wel wat raar dat het altijd mijn auto is die getroffen wordt door dit soort problemen, maar je kunt het ook van de andere kant bekijken. Misschien is het namelijk ook maar beter dat het mijn auto was en niet die van mijn teamgenoot Nico Rosberg, want hij heeft gewoon het maximale eruit kunnen halen en goede punten gepakt voor het team.”