Voormalig Formule 1-coureur Jacques Villeneuve staat bekend om zijn uitgesproken mening, welke hij opnieuw laat gelden omtrent de contractverlenging van Daniil Kvyat. Volgens Villeneuve zijn de resultaten van Kvyat te min om een stoeltje te verdienen in 2017.

Afgelopen zaterdag werd bekend dat Kvyat en Sainz ook in 2017 het rijdersduo van Toro Rosso zullen blijven. Red Bull is van mening dat de Red Bull Junior Pierre Gasly nog niet klaar is voor een stap naar de Formule 1, en het team vindt het tevens te vroeg om Daniil Kvyat af te schrijven.

Sinds Kvyat opnieuw door Red Bull bij Toro Rosso werd ondergebracht, verloor hij de motivatie en het plezier in de sport. Ook zijn resultaten ten opzichte teamgenoot Carlos Sainz vielen tegen. Recentelijk gaf hij echter aan opnieuw een rooskleurige toekomst tegemoet te zien, en wist hij eindelijk weer wat tegenstand te bieden aan Sainz. Desondanks kon Kvyat dit weekend alleen maar toekijken hoe Sainz zijn Toro Rosso naar de zesde plek reed, waar Kvyat de finishstreep als elfde passeerde.

www.sutton-images.com Daniil Kvyat (RUS) Scuderia Toro Rosso STR11, Esteban Gutierrez (MEX) Haas VF-16 and Marcus Ericsson (SWE) Sauber C35 at Formula One World Championship, Rd18, United States Grand Prix, Race, Circuit of the Americas, Austin, Texas, USA, Sunday 23 October 2016. BEST IMAGE

Daniil Kvyat finishte de race in Austin als elfde. © Sutton Images

Reden voor Jacques Villeneuve om zich af te vragen op basis waarvan Daniil Kvyat zijn contractverlenging voor 2017 heeft verdiend. “Het verrast me”, aldus Villeneuve in gesprek met Motorsport.com. “Zijn resultaten wijzen niet aan dat hij in de Formule 1 zou moeten blijven. Ze moeten iets veelbelovends kunnen zien aan zijn werkwijze, denk ik dan maar.”

Villeneuve is het tevens niet eens met de mening dat Kvyat stappen heeft gemaakt sinds hij bij Toro Rosso is ondergebracht. Volgens de Canadees heeft Kvyat zich helemaal niet verbeterd. “Hij wordt om zijn oren gereden door Sainz. Hij zit niet op dat niveau. Toro Rosso is geen team om coureurs te behouden. Er moet dus een reden zijn, iets waar het team voordeel uit haalt. Misschien werkt hij ontzettend goed en helpt hij met het ontwikkelen van de auto. Van de buitenkant kunnen we dat niet zien.”

Nu Daniel Ricciardo en Max Verstappen allebei een stoeltje bezetten bij Red Bull, ziet Villeneuve niet in waarom Carlos Sainz en Daniil Kvyat hun tijd nog besteden bij Toro Rosso. “Red Bull is gelukkig met zijn coureurs. Ze hebben hun sterren. Toro Rosso wordt een pensioensteam.”