Virgin-topman Richard Branson en Brawn GP zijn met elkaar in gesprek over een nieuwe sponsordeal. Dit is in Bahrein bevestigd door beide partijen. Branson is bereid te investeren, zolang het maar niet om enorme bedragen gaat.Branson besloot kort voor aanvang van het seizoen – eind maart – een alliantie met Brawn GP aan te gaan. Een meesterzet. Brawn GP boekte in Melbourne een dubbelslag en Branson zat voor een dubbeltje op de eerste rij.

Toentertijd zei Branson al dat hij best eens permanente sponsor van het team zou kunnen worden. De Britse zakenman heeft zijn eisenpakket inmiddels overhandigd en wacht nu op antwoord van Brawn GP.

“Sinds de start van het seizoen is de populariteit van het team enorm gestegen. We zijn met elkaar in gesprek, net als anderen, en het zou kunnen dat we een grote reclamecampagne rond Brawn GP starten. Het zou ook kunnen dat het plan niet van de grond komt”, antwoordt Branson op de vraag naar de stand van zaken.

Branson tast liever niet al te diep in de buidel. “Laten we zien hoe de zaken zich ontvouwen. Misschien komt er wel iemand voorbij die bereid is een absurde prijs te betalen en dan is het wat mij betreft einde verhaal, want daar kan ik niet tegenop. Ik heb een bod gedaan dat mijns inziens heel behoorlijk is.”

Ross Brawn is blij met de intenties van Branson en zijn Virgin Group, want over een ruim budget beschikt Brawn GP nog steeds niet. De teambaas is op zoek naar een partner voor de middellange termijn om zo de toekomst van zijn team te waarborgen.

“Zeker in deze financieel moeilijke tijd is het belangrijk zekerheid te hebben. Het zou fijn zijn een groot deel van ons budget voor de komende seizoenen te kunnen veiligstellen. Het is nu een kwestie van begrijpen wat we van elkaar willen.”

Brawn sluit niet uit dat beide partijen de onderhandelingen nog voor de Spaanse Grand Prix, in het tweede weekend van mei, succesvol weten af te ronden.

KVN