Daniel Ricciardo finishte de Grand Prix van de Verenigde Staten keurig als derde, maar toch baalt de Red Bull-coureur een beetje. Voor zijn gevoel heeft hij de tweede positie namelijk verloren.

Het sleutelmoment in Ricciardo’s race vond plaats toen er halverwege de race een virtual safety car werd afgekondigd zodat marshalls de gestrande auto van teamgenoot Max Verstappen konden weghalen. Nico Rosberg maakte dankzij de virtual safety car met weinig tijdverlies een pitstop, waardoor hij Ricciardo voor bleef. Ricciardo, die in de openingsfase op de tweede plek rondreed, had zijn stop al voor de neutralisatie gemaakt.

“Het leek erop alsof we de tweede plek konden vasthouden”, zegt Ricciardo, die zijn zevende podiumfinish van het seizoen scoorde. “Maar door de virtual safety car kon Nico me voorbij. Zonde, want anders hadden we op het einde nog een mooi gevecht kunnen hebben.”

Rosberg ingehaald
Ricciardo was de race als enige coureur in de top zes begonnen op supersofts, zodat hij ook als eerste een pitstop moest maken. Om zijn strategie te laten lukken, moest Ricciardo goed van start gaan. Dat deed hij: “Het plan was beide Mercedessen in te halen. Bij Nico lukte het, dus dat was positief.”

Het voor Ricciardo de zevende keer dit jaar dat hij in de topdrie over de finish kwam. Dankzij zijn podiumfinish is de viervoudig racewinnaar vrijwel zeker van de derde plek in de WK-stand. Hij ligt nu 42 punten voor op Sebastian Vettel.