Sebastian Vettel weet het zeker: niet Red Bull maar Ferrari had tijdens de Grand Prix van Maleisië de snelste auto. De Duitser knokte zich van de twintigste naar de vierde plek.

Ferrari was al het hele weekend snel, maar door een motorprobleem in de kwalificatie moest Vettel achteraan beginnen. Na een paar ronden reed hij alweer in de top tien. Tegen het einde van de race kwam het podium zelfs nog in zicht.

“Als we vooraan waren gestart, hadden we de race kunnen winnen”, zegt Vettel. “Dat gebeurde helaas niet. We hadden de snelste wagen, maar we moesten als laatste starten. Maar het was de eerste ronden van de race wel vermakelijk.”

Curieus incident
In de uitloopronde was Vettel betrokken bij een curieus incident met Lance Stroll. Bij een botsing met de Williams van de Canadees verloor Vettel zijn linker achterwiel. “Ik wilde aan de buitenkant van de baan wat rubber op pikken. Volgens mij wilde Lance dat ook doen. Hij keek niet zo goed uit en voor we het wisten raakten we elkaar”, zegt Vettel. “Compleet onnodig.”

Stroll zelf denkt dat niemand schuld had aan het akkefietje. Hij spreekt van een “erg vreemd moment”. “De race was niet bezig, dus we deden het allebei niet expres. Ik reed gewoon langzaam terug naar de pits.”

Vettels teamgenoot Kimi Räikkönen lag al uit de race voor die überhaupt begonnen was. Op weg naar de startopstelling merkte de Fin dat er iets aan de hand was met zijn Ferrari-motor. De monteurs konden het euvel niet op tijd verhelpen voor de start.

Räikkönen weet nog niet precies wat er aan de hand was. “Zoiets gebeurt nou eenmaal”, zegt hij. “Het is onmogelijk om te zeggen waar we waren geëindigd. Maar ik weet zeker dat we een goede auto hadden gehad vandaag.”