Ross Brawn wil bevestigen noch ontkennen dat hij zijn laatste race als teambaas van Mercedes achter de rug heeft, terwijl de geruchten over een terugkeer naar Ferrari steeds sterker worden.

“We zullen wel zien hoe het uitpakt”, houdt de Engelsman zich tegenover Sky Sports F1 op de vlakte. “Zodra de tijd er rijp voor is, zullen we bekend maken wat er gaat gebeuren.”

Brawn wil verder niets kwijt, behalve dat hij denkt dat 2014 ‘een spanend en interessant seizoen wordt’, wat door Sky Sports F1 wordt opgevat als indicatie dat Brawn er – in welke vorm en bij wat voor team dan ook – weer bij wil zijn.

De grote vraag is echter of de plek die Brawn ambieert – die van teambaas, ongeacht welk label er op wordt geplakt – er volgend seizoen nog is bij Mercedes. Sinds de entree van Niki Lauda, Toto Wolff en Paddy Lowe wordt binnen dat team immers aangestuurd op een ‘alternatieve’ structuur, waarbij er niet langer één hoofdverantwoordelijke is.

Ferrari?
Brawn, die vindt dat Mercedes dit seizoen een ‘goede stap vooruit heeft gezet’, heeft er geen geheim van gemaakt dat hij graag lang genoeg bij het Duits-Engelse team wil blijven om de vruchten te plukken van het harde werk dat hij in de drie voorgaande, mindere, jaren heeft verzet.

Aan de andere kant heeft Brawn tevens duidelijk gemaakt dat hij in de Formule 1 actief wil blijven en het eventueel tot een einde komen van zijn periode bij Mercedes niet per se het einde van zijn tijd in de Formule 1 betekent.

Brawn is zodoende met verschillende teams in verband gebracht, waaronder Williams, McLaren en Ferrari. Met name Ferrari lijkt een steeds reëlere optie te worden voor Brawn, nu de huidige teambaas Stefano Domenicali heeft gezegd de eerder van 1996 tot en met 2006 met veel succes voor Ferrari werkzame Brawn graag terug te zien bij de Scuderia.