Charles Leclerc heeft een lastige openingsdag op Silverstone achter de rug, maar denkt dat zijn Ferrari in de basis snel genoeg is. “Hopelijk valt het zaterdag dus op zijn plek.”

Vrijdag deed dat het namelijk niet. In de natte eerste training eindigde Leclerc als vierde, en kwam tot maar zeven ronden. Hij was niet de enige die weinig reed, maar toch. “Het was een lastige dag”, resumeert hij tegenover Formula1.com. “Aan de eerste training hadden we met zo weinig ronden ook weinig qua data.”

Lees ook: Voorzichtig optimisme bij Mercedes: ‘Er zijn gelukkig banen waar onze auto snel is’

De tweede training, die hij als vijfde afsloot, was ook niet de beste van het jaar voor Leclerc. “We hadden vrij veel problemen”, vertelt hij. Gevraagd naar hoe of wat, houdt hij zich op de vlakte: “Wat dingen met de motor, die het rijden lastiger maakten. Maar het was wel oké. Het waren meer setupkwesties dan echt grote problemen.”

Ondanks de verre van vlekkeloze vrijdag, ziet Leclerc het nog redelijk positief in voor het weekend. “De performance zit namelijk wel in de auto”, is hij daar van overtuigd. Wellicht ook door een blik op de tijdenlijst, die teamgenoot Carlos Sainz aan het eind van de dag topte. “Hopelijk valt het zaterdag op zijn plek”, zegt Leclerc wat zijn kant van de garage betreft, “en hebben we een betere dag.”

Lees ook: ‘Niet ideaal, maar wel oké’: Verstappen vierde op deels verregende vrijdag