Max Verstappen kan na de deels door regen verstoorde vrijdag in Silverstone niet van een perfecte dag spreken, maar heel verkeerd liep het ook weer niet volgens de Nederlander. “We weten waar we aan moeten werken.”

In de natte eerste training kwam Verstappen niet tot een rondetijd. De Red Bull-rijder hield het ook bij maar drie rondjes. In training twee eindigde Verstappen uiteindelijk op de vierde stek, op twee tienden van snelste man Carlos Sainz.

Lees ook: VT2: Sainz troeft thuisfavorieten Hamilton en Norris af, Verstappen P4

“Het is altijd wat lastig als je in de eerste training niet echt hebt gereden”, vertelt Verstappen de verzamelde pers achter de Red Bull-garage. “Het is dan toch een soort gokken in de tweede training. Je kan het minder opbouwen. Niet ideaal, maar ook weer geen ramp”, relativeert hij dat.

Samenvattend, zo rondt hij af: “Was het wel oké.” Belangrijk met oog op de rest van het weekend, is dat ‘we weten waar we aan moeten werken’. Volgens Verstappen valt er daarbij zaterdag meer regen te verwachten in Silverstone, dus het is afwachten hoe dat uitpakt.

Lees ook: VT1: Bottas snelste na lange stilte door regen, Stroll zorgt met spin voor vroegtijdig einde