Carlos Sainz heeft de tweede vrije training voor de Grand Prix van Groot-Brittannië als snelste afgesloten. De Spanjaard troefde thuisrijders Lewis Hamilton en Lando Norris met twee tienden af, Max Verstappen en Charles Leclerc zaten daar niet ver achter op P4 en P5.

Door de verregende eerste vrije training dient er in de tweede sessie van de dag werk ingehaald te worden. Teams als Williams, Mercedes, Aston Martin,, Ferrari en ook Red Bull hebben de nodige updates meegebracht naar Silverstone en die moeten getest worden. De meeste ogen waren gericht op Mercedes, het team dat tot nu toe het meest is geteisterd door het stuiterfenomeen ‘porpoising’.

Lees ook: VT1: Bottas snelste na lange stilte door regen, Stroll zorgt met spin voor vroegtijdig einde

Eén van de eerste berichten van Lewis Hamilton beloofde weinig goeds: “De auto stuitert nog altijd veel bij hoge snelheden.” Kijkend naar de tijdenranglijst was de Mercedes echter wel snel in handen van de zevenvoudig wereldkampioen: een tweede plek moet Hamilton goede hoop geven.

De meest zichtbare updates van Red Bull zijn de sidepods en de motorkap waar aerodynamische aanpassingen aan zijn gedaan. Toch stonden zowel Sergio Pérez als Max Verstappen enige tijd binnen waarbij er aan het bodywork gesleuteld leek te worden.

Daarnaast klaagde Verstappen ook over een raar geluid in de auto waar hij niet de vinger op kon leggen “Het is alsof er iets aanloopt.” De rondenteller bleef voor beiden dan ook steken op 17 (alleen Alex Albon reed minder) omlopen met P4 en 7 voor Verstappen en Pérez. Met de top 10 binnen een seconde van elkaar waren de verschillen niet bijster groot als werden er niet heel veel kwalificatieruns afgewerkt.

Lees ook: Doek valt voor Spa en Paul Ricard, Monaco (nog) wel op conceptkalender 2023

Uitslagen