Bij een bloedhete 35 graden Celsius werd vanochtend de eerste vrije training voor de Grand Prix van Hongarije verreden. En zoals dit seizoen gebruikelijk op de vrijdag, parkeerde de derde McLaren-coureur zijn bolide op de bovenste stek in de tijdenlijst. Alexander Wurz hield de rest van het veld bijna anderhalve tel achter zich. De Oostenrijker zat met zijn 1’21”411 echter wel ruim twee seconden boven de pole-tijd van vorig jaar. Maar dat is ongetwijfeld het gevolg van de nieuwe aërodynamische reglementen, want op de bochtige Hungaroring speelt aërodynamica een grote rol. Bovendien was de baan vanochtend stoffig.

Dat ondervonden ook Vitantonio Liuzzi en Ricardo Zonta. De Italiaan en de Braziliaan spinden in het eerste deel van de sessie respectievelijk in de eerste en derde bocht, maar konden hun weg vervolgen. De derde coureur van Minardi bleef daarentegen steken in het grind. Chanoch Nissany zette overigens de langzaamste tijd op de klokken. De 42-jarige Israëliër moest ruim twaalf seconden toegeven op Wurz.

Ook de Red Bull-piloten Christian Klien en David Coulthard kenden geen productieve training. Het duo belandde echter niet naast de baan zoals Nissany, maar besloot gewoon binnen te blijven. Zoals gebruikelijk streden de Jordans en Minardi’s om de laatste posities. Daarbij was Doornbos de snelste Minardi-rijder, terwijl Karthikeyan de eer voor Jordan hooghield.

PPB