Terwijl Pedro de la Rosa en Juan Pablo Montoya bovenaan de tijdenlijst staan, zat de training van Kimi Raikkonen er al na tien minuten op. De Fin blies zijn motor op en kwam in het vervolg van de training niet meer in actie. Niet ver achter Montoya staan de Ferrari’s en de Renaults. Met zijn tijd van 1:14.460 bleef de McLaren-vrijdagtester de concurrentie iets meer dan een halve seconde voor. Achter hem volgde zijn teamgenoot Juan Pablo Montoya, die op zijn beurt Michael Schumacher en Fernando Alonso nipt voorbleef. Giancarlo Fisichella was eveneens niet ver weg. Het lijkt er dan ook op dat we een leuk weekend in Frankrijk tegemoet gaan met drie topteams die aan elkaar zijn gewaagd.

Des te zuurder zijn de druiven voor Kimi Raikkonen. Niet voor het eerst dit seizoen lijdt de Fin onder de gebrekkige betrouwbaarheid van zijn bolide. Dit keer was het de krachtbron die roet in het eten gooide. Een goede kwalificatie kan ’The Iceman’ wel vergeten, hij wordt naar alle waarschijnlijkheid tien plekken teruggezet.

Olivier Panis, die vandaag eenmalig in actie kwam voor zijn thuispubliek staat op de zesde plek, hij blijft Rubens Barrichello voor. In de toptien is tenslotte nog plaats voor Toyota-coureurs Jarno Trulli en Ralf Schumacher. David Coulthard sluit in zijn Red Bull de gelederen van de snelste tien.

Opvallend is verder het slechte optreden van de Williams-equipe. Verder dan de zestiende en zeventiende plek komen Mark Webber en Nick Heidfeld niet. Behalve de BAR- en Sauber-coureurs moesten ze tevens Vitantonio Liuzzi voorrang verlenen.

Robert Doornbos presteerde in de tweede vrije training wederom goed. De Nederlander had vandaag als enige coureur de beschikking over de nieuwe EJ15B en stelde zijn team niet teleur. In beide sessies was hij de snelste coureur van de Ierse renstal. In de ochtend was het verschil nog een seconde, dit keer bedroeg het verschil met teamgenoot Narain Karthikeyan twee tienden. Christijan Albers tenslotte was wederom sneller dan Patrick Friesacher. Lange tijd was de Oostenrijker de snellere van de twee, maar uiteindelijk slaagde de Larenaar er toch nog in om zijn voor zijn teammaat te wurmen.