Juan Pablo Montoya liet ook tijdens de tweede vrije training zien, dat hij koste wat kost in Indianapolis wil scoren. Opnieuw was de Colombiaan het snelst (1:11.118). In zijn kielzog teammaat Kimi Raikkonen.
Verrassend genoeg waren het de beide Ferrari’s die de derde en vierde tijd claimden. Rubens Barrichello moest weliswaar zes tiende toegeven op Montoya, het goede optreden van de Scuderia geeft de Ferrari-fan ongetwijfeld moed.

De training werd na dertien minuten onderbroken door de crash van Ralf Schumacher. De Toyota-coureur knalde met hoge snelheid in de muur. De ravage was enorm, waardoor de sessie 21 minuten is stil gelegd.

Opvallend was verder de achtste tijd van Scott Speed. De GP2-coureur heeft van Red Bull de gelegenheid gekregen om ook in zijn thuisland op vrijdag in actie te komen. En de Amerikaan doet wat van hem verwacht wordt. Hij rijdt een prima tijd.

Ook Robert Doornbos, terug van weggeweest, presteert naar verwachting. De Rotterdammer bleef zijn beide teammaats voor. Hij was niet de enige Nederlander. Ook Christijan Albers was sneller dan de Jordan-coureurs. Wel moest Albers teamgenoot Friesacher voor zich dulden.

Robert Doornbos: ,,Het voelt goed om weer in de auto te zitten. Omdat het toch een maand geleden is dat ik voor het laatst gereden heb, heb ik in de eerste training wat voorzichtiger gedaan om in de middagtraining er vol tegenaan te gaan. Ervaring is alles. Niet alleen heb ik dit keer weer veel geleerd, ook het team kan nu door mijn inzet als derde coureur beter bepalen welke type band we gedurende de komende dagen willen gebruiken. Ik ben blij met het resultaat van vandaag en hoop dat we zaterdag en zondag deze lijn kunnen doortrekken!”