In een nog altijd zonovergoten Budapest rijdt Ricardo Zonta vanmiddag de snelste tijd. De vrijdagcoureur van Toyota snoept ruim een seconde van de 1:21.411 af die Wurz in de eerste sessie draaide. De gehele topvier zit overigens onder de snelste ochtendtijd. Achter Zonta zijn het de McLaren-mannen Wurz en Raikkonen die de tweede en derde positie bezetten. Met Jarno Trulli, Ralf Schumacher en Juan Pablo Montoya op de vierde, vijfde en zesde plaats, bestaat de topzes enkel uit McLarens en Toyota’s. Ferrari’s Rubens Barrichellobesluit de dag als best of the rest. De Renaults klokken onder aanvoering van Alonso een achtste en elfde tijd.

Toch verloopt de training niet geheel vlekkeloos voor Barrichello. Als hij in de slotfase op weg is naar een snellere tijd, verliest hij in de laatste sector de controle over zijn bolide. De Braziliaan gaat over het gras en belandt in de vangrail. Ernstige schade loopt de F2005 niet op. Wel moet de coureur zijn weg lopend vervolgen.

Ook de andere Ferrari-coureur wordt vanmiddag gedegradeerd tot ridder te voet. De auto van Michael Schumacher valt al na negen minuten stil. Wat er precies mankeert aan de Ferrari-bolide is onbekend. Het ziet er echter niet uit als een motorprobleem. Evenals ‘Schumi’ zet ook Nissany geen tijd op de klokken. Waarom de vrijdagcoureur van Minardi niet naar buitengaat, is op het moment van schrijven onbekend.

Waar alle auto’s vanwege de zinderde hitte – 36 graden Celsius vanmiddag – uitgerust zijn met een klein gaatje in de neus, is de Sauber-bolide dat niet. Volgens de aërodynamicamannen uit Hinwil komt dat de snelheid niet ten goede, zo stelt Villeneuve. Veel lijkt het ze echter niet op te leveren. Ook zonder koelingsgaatje eindigen Villeneuve en Massa niet bij de eerste vijftien.

Achterin zijn het wederom de Minardi’s en Jordans die de dienst uitmaken. In tegenstelling tot vanochtend is het ditmaal echter Minardi dat sneller is. Robert Doornbos nadert met zijn 1:23.670 zelfs de Sauber van Massa. Nog geen tiende scheidt de Nederlander en de Braziliaan. Christijan Albers moet op zijn beurt ongeveer vier tienden toegeven op Doornbos. Monteiro, Karthikeyan en Kiesa completeren de tijdenlijst.

PPB