Giancarlo Fisichella heeft  zaterdochtend in Magny-Cours in de vierde vrije training de snelste tijd gereden. Zijn 1.14.466 was ook de snelste tijd van het weekend.
 


Lange tijd voerden Juan Pablo Montoya en Kimi Raikkonen de lijst aan met tijden van respectievelijk 1.15.223 en 1.15.583, gevolgd door de Renaults van Giancarlo Fisichella Fernando Alonso. Totdat vlak voor het einde van de sessie een aantal coureurs nog gauw even een snelle rondetijd op de klokken zette. Fisichella was de snelste van allemaal, voor Toyota-coureur Ralf Schumacher (1.14.603), Raikkonen (1.14.649), Alonso (1.14.792) en Michael Schumacher (1.14.979), winnaar van de laatste race in Amerika.

Echt zomerweer was het nog niet op zaterdagochtend tussen kwart over tien en elf. De thermometer wees twintig graden aan, maar veel fans zaten met een trui of een jack op de tribune, aangezien de zon in geen velden of wegen was te bekennen. Ze zagen in ieder geval veel meer actie dan in de derde vrije training eerder op de ochtend. Alonso, Webber en Heidfeld reden ieder twaalf ronden, de rest allemaal meer.

Christijan Albers stond lange tijd op de twintigste plaats, maar werkte zich aan het einde van de sessie omhoog naar de zeventiende plek. Met zijn tijd van 1.17.846 liet hij teammaat Patrick Friesacher en de twee Jordan-rijders Kartikeyan en Monteiro achter zich.