Opnieuw voert Mercedes de tijdenlijst aan, maar de verschillen zijn aanmerkelijk kleiner dan in de ochtendsessie. Lewis Hamilton is Daniel Ricciardo en Max Verstappen net te snel af.

De wind is nog wat in kracht toegenomen en dat brengt enkele coureurs in problemen. Romain Grosjean belandt in het grind en komt daar niet meer uit. “Fudge”, foetert hij over de boordradio. Hij staat op dat moment nog wel op de tweede plaats, achter teamgenoot Kevin Magnussen, maar zakt ver weg.

De Haas kan weer worden opgelapt in de pits, zodat niet de hele middag verloren gaat voor Grosjean. Een kwalificatiesimulatie brengt hem terug op de zevende plaats, als ‘best of the rest’ achter de drie topteams. Mercedes, Red Bull en Ferrari zijn bijna een seconde los van de rest van het veld.

Lewis Hamilton heeft de wind in de zeilen en noteert de snelste tijd. Hij blijft Daniel Ricciardo een tiende voor. Max Verstappen staat daar weer een tiende achter op de derde plaats, vlak voor Sebastian Vettel, Valtteri Bottas en Kimi Räikkönen.

Räikkönen ploegt even door het grind, maar kan zijn weg vervolgen. Even later duidt een rookpluim achter de auto op grotere problemen. Hij kan nog net naar de pits rollen, maar moet het laatste half uur toekijken. Ook Sergio Pérez komt aan het eind van de sessie in de problemen doordat zijn linker voorwiel niet goed blijkt te zijn bevestigd. In de slotminuten gaat Verstappen ook nog even in de rondte, maar zonder erg.