*

VT2: Hamilton draait de rollen om in duel met Vettel

Daan de Geus

Daan de Geus

11 maanden geleden

VT2: Hamilton draait de rollen om in duel met Vettel
Sutton Images

Wereldkampioen Lewis Hamilton heeft in de tweede training in Abu Dhabi de eerste tijd neergezet. De nummer twee in het WK, Sebastian Vettel, was tweede.

Het verschil tussen de twee is bij het vallen van de vlag anderhalve tiende, net een paar honderdsten meer dan de marge die Vettel in VT1 nog op Hamilton had, nadat hij daarin het snelst was.

In de tweede training draait Hamilton de rollen dus om. Zijn eerste serieuze poging een rondetijd neer te zetten, op super-softs, dient hij nog af te breken, maar daarna is hij razendsnel.

Met zijn tweede vliegende rondje zet Hamilton namelijk een 1:39.720 neer. Die tijd gaat snel naar beneden. Eerst naar 1:38.912 en dan tijdens een latere run op ultra softs naar 1:37.877.

Hamilton pakt met die 1:37.877 de koppositie terug van Vettel, die kort daarvoor even eerste staat. Vettel kan zijn tijd, een 1:38.026, echter niet meer verbeteren, waardoor hij als tweede eindigt.

Achter dit duo is het Red Bulls Daniel Ricciardo die de derde plek claimt, drie tienden achter Hamilton. Kimi Räikkönen eindigt als vierde, Valtteri Bottas is vijfde.

Ricciardo heeft wel wat hachelijke momenten: Romain Grosjean houdt hem tot zijn ergernis op en Felipe Massa snijdt hem later af en raakt hem bijna in de hairpin, maar het gaat allemaal net goed.

Max Verstappen eindigt als zesde in de tweede training, die meer representatief is dan de eerste vanwege het met de kwalificatie en race corresponderende tijdstip en de (baan)omstandigheden.

Verstappen zit op een seconde van Hamilton, met Sergio Pérez achter zich op P7. Esteban Ocon, Renaults Nico Hülkenbergs en McLarens Fernando Alonso maken de top tien vol.

Net als in de eerste training zijn er de nodige spins en uitstapjes naast de baan te zien, maar blijven brokken uit. Grosjean spint bijvoorbeeld een keer, net als Brendon Hartley.

De Vlaming Stoffel Vandoorne staat ook even zijwaarts, waarna hij iets moet herstarten op het stuur. Dat kost de nodige tijd, maar Vandoorne kan daarna alsnog verder.