Charles Leclerc heeft de tweede trainingssessie in Canada als snelste afgesloten, voor teamgenoot Sebastian Vettel. Bottas vervolledigt de top drie. Voor Lewis Hamilton zit de sessie er na een half uur al op. Hij komt hardhandig in aanraking met de muur in bocht 9. Max Verstappen op zijn beurt kust ’the Wall of Champions’.

Waar het stof tijdens de eerste trainingssessie de stoorzender was, is het namiddag een gemene wind waar de coureurs rekening mee moeten houden. Stof of wind, het deert de Mercedessen niet want net als in VT1 zijn het opnieuw de Zilverpijlen die het tempo bepalen in de openingsfase. Wie we niet zien tijdens de openingsfase van de tweede training is Antonio Giovinazzi. Hij blijft nog even binnen terwijl het team druk in de weer is om de versnellingsbak te vervangen na zijn crash in de ochtendsessie.

Foto: Motorsport Images.

Na een half uur maakt Hamilton een voor hem zeldzame fout. Hij gaat iets te gretig over de curb in bocht 8, verliest de controle over zijn wagen en slaat met zijn wiel rechtsachter hard tegen de muur in bocht 9. De wereldkampioen strompelt met een lekke band terug naar de pits, waar de schade wordt opgemeten. Hamilton zal niet meer in actie komen tijdens VT2.

Lees ook: VT1: Hamilton snelste op stoffig Circuit Gilles Villeneuve

Terwijl Hamilton in de pits staat, nemen de Ferrari-coureurs het commando over. Eerst gaat Vettel naar P1, niet veel later pikt Leclerc die positie in. Terwijl de muur in bocht 9 dit weekend voorlopig de scherprechter is, komt Verstappen in aanraking met ’the Wall of Champions’. “Pierre (Gasly, red.) reed vlak voor me”, verklaart de Nederlander. Door de touché kan Verstappen zijn snelle ronde niet afwerken, terwijl de tegenstand dat wel doet. Zo zakt de Nederlander terug naar P13.

Zoals gebruikelijk schakelen de teams in de tweede fase van VT2 over op lange runs. Daardoor verandert er weinig in de tijdstabellen. Zo sluit Leclerc de sessie als snelste af, voor Vettel (+0.074) en Bottas (+0.134). Sainz staat verrast vierde, Verstappen dertiende.

Kijk ook: Video: Een rondleiding in de vernieuwde paddock in Montréal