Max Verstappen heeft in de drukkende hitte van Maleisië de vijfde tijd gereden in de tweede vrije training. Daarmee blijf hij teamgenoot Ricciardo op P8 ruim voor.

Jarig job Max Verstappen zoekt na een klein kwartiertje het vernieuwde asfalt van het Sepang Internation Circuit op. Op de medium-compound rijdt hij in eerste instantie de vierde tijd, waarmee hij zich achter Rosberg, Hamilton en teammaat Daniel Ricciardo schaart. Niet veel later schuift hij op naar P3, ten koste dus van diezelfde Ricciardo.

Als de meeste rijders in de voorhoede ook een tweede run hebben afgewerkt op de zachte banden, is Max Verstappen een plekje teruggezakt naar P4. Dit omdat Ferrari’s Sebastian Vettel zich achter de Mercedessen weet te nestelen. Het gat tussen Verstappen en snelste man Lewis Hamilton bedraagt dan één seconde en nog een klein beetje. Hij is dan wel exact drie tienden van een seconde rapper dan zijn Australische teamcollega.

Terwijl de meeste coureurs, inclusief Verstappen, met nog een halfuur te gaan aanzetten voor enkele racestints, is het Kimi Räikkönen die in de Ferrari nog even naar de vierde tijd snelt en daarmee Verstappen terugverwijst naar de vijfde plaats. Hoewel Ferrari puur kijkend naar de tijdenlijst iets sneller lijkt dan Red Bull, put men bij de Brits-Oostenrijkse renstal hoop uit Verstappens laatste run op de mediums. “Op de medium-compound ben je de snelste man op baan”, klinkt het over de boordradio.