*

VT2: Massa snelste in druilerig Sotsji

Eelco den Boer

Eelco den Boer

9 oktober 2015 14:38

VT2: Massa snelste in druilerig Sotsji
Racepictures

Felipe Massa heeft de snelste tijd neergezet in de verregende tweede training in Sotsji. Hij is twee tienden sneller dan Sebastian Vettel en Valtteri Bottas. Max Verstappen heeft lang zicht op de eerste plaats, maar zakt in de slotfase naar plek vier.

Nadat er in de ochtendtraining al veel voorbereidingstijd verloren is gegaan door een diesellekkage op de baan, valt er ook ’s middags weinig te testen. De teams willen in de vrije trainingen immers graag de verschillende droogweerbanden vergelijken en op een natte baan is dat niet mogelijk. 

En voor een goede evaluatie van de intermediates en regenbanden zijn de omstandigheden te wisselvallig. Het ene deel van de baan is namelijk aanzienlijk natter dan het andere. Bovendien zijn de weersverwachtingen voor de rest van het weekend een stuk beter.

Na twintig minuten bijt Sebastian Vettel dan toch het spits af. Hij rijdt enkele installatieronden en doet een paar proefstarts. Fernando Alonso is de volgende die de Russische fans toch nog wat actie biedt. En hij zet net als in de ochtendsessie als eerste een tijd op te klokken, ruim boven de twee minuten. 

Met nog een half uur te gaan wordt het geleidelijk wat drukker op de baan. Ook de Toro Rosso’s van Max Verstappen en Carlos Sainz gaan naar buiten om nog wat ervaring op te doen in de regen. Verstappen is de snellere van de twee en duikt als hij in zijn ritme is gekomen ook onder de tijd van Alonso. 

Terwijl andere coureurs zich stukbijten op de tijd van Verstappen, slaagt Bottas er wel in de eerste plaats van hem over te nemen. Ook Vettel en Massa duiken nog net onder de tijd van Verstappen. 

Gerelateerd