Nico Rosberg heeft de snelste tijd gereden in de tweede vrije training voor de Grand Prix van de Verenigde Staten. Daniel Ricciardo was tweede, terwijl zijn teamgenoot Max Verstappen eindigde als vijfde.

Toen de meeste coureurs halverwege de training een korte kwalificatiesimulatie deden op de superzachte band, reed Rosberg zijn beste rondetijd van 1:37,358. Rosberg was twee tienden van een seconde sneller dan Daniel Ricciardo van Red Bull, die tweede werd. Wereldkampioen Lewis Hamilton zette een tiende achter Ricciardo de derde tijd neer.

Max Verstappen stuurde zijn Red Bull achter Sebastian Vettel naar de vijfde plek, met een rondetijd van 1:38,258. De Nederlander liet tijdens zijn snelle run op de supersofts tijd liggen. Daardoor was het gat tussen hem en zijn teamgenoot ruim zeven tienden van een seconde.

Lange runs
De lange runs van de Red Bull-coureurs op de supersofts zagen er veelbelovend uit. Verstappens banden gingen vijftien ronden mee, die van Ricciardo zeventien. Hun rondetijden waren goed vergelijkbaar met die van de Mercedessen.

De Force India’s zaten er in de middagtraining opnieuw goed bij, met een zesde plek voor Nico Hülkenberg en een zevende voor Sergio Pérez. McLaren-rijders Jenson Button en Fernando Alonso legden beslag op de plaatsen acht en negen. Gevolgd door Kimi Räikkönen, die door een fout in zijn snelle ronde op de supersofts slechts tiende werd.

Na een uur ging kortstondig de rode vlag uit, om brokstukken op te ruimen die op het circuit lagen. Vooral de Haas-bolides leken last te hebben van wegwaaiende onderdelen. Voor eigen publiek besloten Romain Grosjean en Esteban Gutiérrez de vrijdag op P18 en P20. Grote incidenten kende de tweede vrije training verder niet, op spins van onder meer Esteban Ocon en Jolyon Palmer na.