Sebastian Vettel heeft de eerste dag van het Grand Prix-weekend in Mexico als snelste besloten. In de middagtraining bleef de Ferrari-rijder Lewis Hamilton nipt voor.

Vettel kwam op het circuit in Mexico-Stad tot een beste rondetijd van 1:19,790, slechts vier duizendsten van een seconde sneller dan Mercedes-coureur Hamilton. Vettel verbeterde diens snelste tijd uit de eerste training met meer dan een seconde. De Duitser reed zijn ronde op de superzachte bandencompound.

Max Verstappen kende anders dan tijdens de ochtendtraining geen remproblemen en beëindigde de sessie als zevende. De Nederlander moest acht tienden toegeven op Vettel, en twee tienden op teamgenoot Daniel Ricciardo. In een lange run op de medium-band zat Verstappen dichter bij de kop.

Glad
Ook tijdens de tweede vrije training hadden de coureurs de grootste moeite grip te vinden op het koude, gladde Autódromo Hermanos Rodriguez. Verschillende coureurs vlogen van de baan, onder wie de Mercedessen en publiekslieveling Sergio Pérez.

WK-leider Nico Rosberg besloot de training op de derde plek, vier tienden achter stalgenoot Hamilton. Kimi Räikkönen werd namens Ferrari vierde. Daniel Ricciardo legde beslag op de vijfde plek.

Technische problemen waren er voor Romain Grosjean en Daniil Kvyat. De Fransman stond het grootste deel van de training in de pitbox, terwijl Haas-monteurs een elektronisch defect aan zijn bolide verhielpen. Kvyat moest zijn Toro Rosso op het laatste moment stil zetten. Ogenschijnlijk kampte hij met een motorprobleem.