Er werd al regen voorspeld voor het hele weekend in Hongarije en deze viel ook tijdens de tweede vrije training. Onder de lastige omstandigheden was Sebastian Vettel de snelste, gevolgd door Valtteri Bottas en Carlos Sainz. Max Verstappen pakte de zevende tijd met slechts vier ronden achter zijn naam, Lewis Hamilton zette uiteindelijk geen tijd neer.

Voor de start van de tweede vrije training begint het te plenzen op de Hungaroring en er blijft het hele weekend kans op regen. Desondanks wordt er weinig gereden: zo komt Verstappen slechts met een kwartier te gaan voor het eerst de baan op en zetten uiteindelijk zeven coureurs, waaronder Lewis Hamilton en Alexander Albon, geen tijd neer.

Vettel rijdt uiteindelijk de snelste tijd op de intermediates, al was het nog een uitdaging op die banden. De lastige omstandigheden zorgen natuurlijk voor de nodige uitstapjes, van onder andere Vettel, Leclerc, Pérez en Kvyat, maar tot grote incidenten komt het tijdens de regenachtige training niet.

Gasly is deze training de eerste die de baan verkent. De Fransman moest de eerste vrije training aan zich voorbij laten gaan vanwege sensorproblemen bij zijn Honda-krachtbron. De problemen lijken echter nog niet helemaal voorbij voor hem. Aan het einde van de sessie meldt hij over de boordradio dat hij een brandlucht ruikt: “Het ruikt naar een barbecue, het lijkt vanachter te komen”, aldus Gasly.

(Volledige uitslag VT2 onder de foto)

Foto: Motorsport Images