Jenson Button heeft de derde vrije training als snelste afgesloten. Na een goede vrijdag lijkt McLaren het lek boven te hebben bij de Brit. Hoewel, eerst de kwalificatie maar eens afwachten.

Na zijn teleurstellende zestiende plaats in Canada verscheen de Engelsman donderdag op het circuit met zijn ziel onder zijn arm. Er was weinig over van zijn immer vrolijke humeur. McLaren verklaarde weliswaar de zaken op orde gesteld te hebben, Button wilde niet te vroeg juichen.

Met zijn 1:38.562 was hij echter de snelste. Het gat met nummer twee, Romain Grosjean, was met 0.093 seconden weliswaar minimaal. Het zal zijn zelfvertrouwen in ieder geval goed doen.

De Lotus-coureurs waren ook op dreef. Want waar Grosjean de tweede noteerde, volgde Kimi Räikkönen als derde. Zou hij dan eindelijk een gooi naar pole kunnen doen?

Het zal in ieder geval een interessante sessie worden. Want waar Sebastian Vettel gisteren de trainingen domineerde, kwam hij vandaag niet verder dan de dertiende stek. Force India daarentegen liet met de vierde en vijfde tijd zien in Valencia hun zaakjes goed voor elkaar te hebben.

Opvallend waren de twaalfde plaats van Alonso en de vijftiende stek van Nico Rosberg. Mark Webber leek de meeste pech te hebben. De Australiër reed slechts vier ronden voordat hij met een technisch probleem de garage in dook en niet meer naar buiten kwam.

Bekijk hier de volledige uitslag