Na drie overwinningen op rij scoort Sebastian Vettel in India opnieuw een hattrick. In alle drie de vrije trainingen is de Red Bull-coureur de snelste man.

Lotus begint zaterdagochtend als eerste aan het echte werk na de gebruikelijke installatierondjes aan het begin van de sessie. Force India en Narain Karthikeyan zijn er voor eigen publiek ook vroeg bij. Nico Rosberg maakt even een excursie door het grind, maar heeft daar weinig last van.

De Red Bulls hebben de snelheid direct weer te pakken. Sebastian Vettel opent  net iets sneller dan Mark Webber en wanneer de Australiër terugslaat, gooit de Duitser alle registers open. Hij is driekwart tel sneller dan zijn teamgenoot en bijna anderhalve seconde dan de McLarens. 

Hamilton herpakt zich en nestelt zich tussen de Red Bulls op een kwart tel van Vettel. Button sluit aan. Achter de Red Bulls en McLarens is Bruno Senna ‘best of the rest’, vlak voor Kimi Räikkönen.

Op zachte banden vindt ook Nico Hülkenberg de aansluiting vooraan. Inmiddels zijn, halverwege de sessie, ook de Ferrari’s op pad gegaan voor geklokte ronden. Ze blijven echter in de subtop hangen.

Als Button in de buurt dreigt te komen van Vettel, doet de Red Bull-coureur er nog een schepje bovenop om zijn leidende positie veilig te stellen. Button nadert tot op twee tienden, maar de hattrick voor Vettel is compleet. Webber is derde, vlak voor Hamilton, Räikkönen en Senna. 

Bekijk hier de volledige uitslag