Lewis Hamilton is opnieuw het snelst in Abu Dhabi. Tijdens de laatste vrije training klokte hij een tijd van 1:42.130. Opnieuw bleef teamgenoot Jenson Button in zijn kielzog.

Opvallend was het optreden van Sebastian Vettel. De Duitser had slechts twee getimede ronden op zijn naam staan toen hij met remproblemen de pits in dook. Met nog slechts enkele minuten op de klok was zijn Red Bull gerepareerd en wist hij zijn tijd te verbeteren van de laatste naar de derde stek. Toch moest hij bijna een halve seconde toegeven op Lewis Hamilton.

Hulkenberg had een goed optreden getuige zijn vijfde tijd. Grosjean en Maldonado eindigden zes en zeven, nog voor Ferrari-coureur Fernando Alonso. Vettels enige concurrent voor de titel heeft in Abu Dhabi zijn vorm nog niet gevonden.

Opvallend was het incident aan het einde van de sessie waarbij Räikkönen bijna bovenop Webber knalde. De Australiër reed erg langzaam, en stuurde scherp in om de pits te bereiken. Räikkönen die rap dichterbij kwam, kon de Red Bull maar nipt ontwijken.

Bekijk hier de volledige uitslag