Lewis Hamilton heeft de derde vrije training afgesloten met de snelste tijd: 1:08.320. De Brit was daarmee nipt sneller dan Max Verstappen: het verschil bedraagt slechts 0.026 seconden. Charles Leclerc volgt op bijna drie tienden. 

Tijdens de derde vrije training nemen meerdere teams de tijd om meermaals een korte run te maken op de zachte band. Daarbij is na een halfuur Max Verstappen ruim de snelste met een verschil van drie tienden naar Lewis Hamilton, gevolgd door Valtteri Bottas. De Ferrari’s komen op dat moment een halve seconde tekort op de tijd van de Nederlander.

In de latere runs komt de snelheid van Ferrari weer naar boven en gaan zij weer bijna een halve seconde sneller dan Verstappen. Heel lang duurt het niet voordat Hamilton op zijn beurt bijna drie tienden onder de tijd van de Monegask duikt. Verstappen komt dicht in de buurt van de tijd van de zesvoudig wereldkampioen, maar komt daarvoor 0.026 seconden tekort. Ferrari volgt uiteindelijk op drie tienden. Alexander Albon zet de vijfde tijd neer en Bottas de zesde, allebei op acht tienden van Hamilton.

In de slotfase komt Leclerc nog bijna in aanraking met Carlos Sainz, die in bocht 12 wijd gaat maar vervolgens op lage snelheid op de racelijn terugkeert, waar Leclerc op dat moment rijdt. Het blijft alleen bij een boordradio van een verbaasde Leclerc: ”Wat was hij aan het doen?”

(Volledige uitslag onder de foto)

Foto: Motorsport Images