Charles Leclerc heeft de derde vrije training afgesloten met de snelste tijd: 1:16.145. Zijn teamgenoot Sebastian Vettel volgt op slechts twee honderdsten en Valtteri Bottas sluit de top-drie af op een tiende.

Gisteren begon de training nog op een grotendeels opgedroogde baan, vandaag is de baan bij de start van de sessie nat. Ondanks een doorkomend zonnetje rijden de coureurs een lange tijd op de intermediates. Pas vijftien minuten voor het einde van de training komen de zachte banden tevoorschijn op de Alfa Romeo van Kimi Räikkönen.

Aan het begin ontbreekt Pierre Gasly, die wegens ziekte pas in de slotfase in zijn Toro Rosso stapt. Renault ontdekt net voor de training een hydraulisch lek bij zowel Daniel Ricciardo als Nico Hülkenberg dat eerst opgelost moet worden en Renault rijdt dan ook geen enkele ronde. Ook wordt er veel gesleuteld in de garage van Ferrari aan de auto van Sebastian Vettel vanwege sensorproblemen.

Uiteindelijk droogt de baan op en komen de snellere tijden, waarbij Leclerc dus de snelste tijd zet. Max Verstappen moet zijn laatste run, waarin hij de snelste tijd zet in de eerste sector, afbreken vanwege een Alfa Romeo die in de weg zit.

(Volledige uitslag onder de foto)

Foto: Motorsport Images