*

VT3: Leclerc zet de snelste tijd neer, geen vlekkeloze sessie voor Verstappen

Laurens Stade

Laurens Stade

28 september 2019 12:04

VT3: Leclerc zet de snelste tijd neer, geen vlekkeloze sessie voor Verstappen
Motorsport Images

Charles Leclerc heeft de derde vrije training voor de Grand Prix van Rusland afgesloten met de snelste tijd: 1:32.733. Zijn teamgenoot Sebastian Vettel moest drie tienden toegeven en Lewis Hamilton sloot de top drie af. Max Verstappen zette de vijfde tijd neer, maar het was zeker geen vlekkeloze sessie voor de Nederlander.

Na een kwartier komen de snellere tijden op de lijst. Charles Leclerc en Sebastian Vettel voeren dan de tijdenlijst aan, terwijl Norris zich tussen de Ferrari’s en de Mercedessen zet. Lewis Hamilton en Valtteri Bottas hebben dan echter geen perfecte rondes gereden. De Mercedes-coureurs maken regelmatig uitstapjes, maar uiteindelijk komen de snellere tijden wel en eindigt Hamilton op de derde plaats en Bottas volgt op de vierde plaats.

Daniil Kvyat heeft dit weekend het geluk nog niet aan zijn zijde in zijn thuisrace. Op het rechte stuk naar bocht twee houdt zijn Honda-krachtbron ermee op. ”Motor, motor! Ik heb een motorprobleem”, meldt Kvyat over de boordradio. Het is niet het eerste probleem voor de Rus dit weekend. Tijdens de eerste vrije training moet hij ook al zijn auto aan de kant zetten vanwege motorproblemen. Hij zal de race morgen vanaf de laatste plaats starten, vanwege de nieuwe motoronderdelen die Honda heeft meegebracht.

(Tekst loopt door onder de foto)

Foto: Motorsport Images

Geen vlekkeloze training Verstappen
Max Verstappen sluit de derde training af op de vijfde plaats. De Nederlander zet, in tegenstelling tot de rest, zijn eerste snelle tijd op de medium banden. Hij is daarmee slechts drie tienden langzamer dan Leclerc, totdat de Monegask zijn tijd aanscherpt tot de 1:32.733. De Red Bull-coureur rijdt daarna met de zachte band naar buiten, maar komt niet tot een tijdsverbetering.

In bocht twee rijdt hij met zijn Red Bull vol over de oranje kerbstones, waardoor hij kort met zijn voorste banden los komt van het asfalt. Als gevolg daarvan loopt zijn Red Bull lichte schade op en in bocht dertien gaat het dan opnieuw fout voor de Nederlander. Hij remt aan voor de bocht, maar hij glijdt weg en komt met de achterkant van zijn auto tegen de bandenstapel terecht.

De teamgenoot van Verstappen, Alexander Albon, komt niet verder dan de zevende plaats, waarmee hij Romain Grosjean voor zich moet dulden.

(Volledige uitslag onder de foto)

Foto: Motorsport Images