Ook in de derde vrije training voor de Grand Prix van India zijn de Red Bulls bovenaan geëindigd, met opnieuw Sebastian Vettel voor Mark Webber.

De sessie begon twintig minuten later dan gepland, vanwege het slechte zicht. In de resterende veertig minuten nam Red Bull al snel het commando. Aanvankelijk met Webber, maar Vettel dook daar een halve seconde onder om zich vervolgens te richten op langere runs.  

In tegenstelling tot gisteren zat Fernando Alonso er vanmorgen redelijk goed bij. Hij was weliswaar zeven tienden langzamer dan Vettel, maar daarmee wel derde. Ook Nico Hülkenberg herstelde zich van een matige vrijdag en noteerde nu de vierde tijd. De Sauber-coureur raakte wel een van zijn monteurs bij terugkomst in de pits. De onfortuinlijke monteur kon zelf opkrabbelen. 

Alle andere coureurs, waaronder de Lotussen en Mercedessen, eindigden op meer dan een seconde van Vettel. Afgezien van Caterham, Marussia en Esteban Gutiérrez bleven ze allemaal wel binnen twee seconden van de Red Bull-coureur. Giedo van der Garde was voor het eerst dit weekend langzamer dan zijn teamgenoot Charles Pic.