Was Max Verstappen op vrijdag al tevreden met de vijfde plaats en het relatief kleine verschil naar de kop, op zaterdag doet hij er nog een schepje bovenop. Met een vergelijkbaar gat naar snelste man Sebastian Vettel klokt hij de vierde tijd in de derde vrije training.

De fans van Max Verstappen moeten lang wachten tot hun held zich in de derde vrije training op de baan meldt. Pas na twintig minuten stuurt hij zijn RB13, waar hij gisteren de nodige problemen mee had, het circuit op. Zijn eerste run werkt hij af op de superzachte band, waarmee hij zich in eerste instantie op de zevende plaats meldt.

De op één na zachtste bandensoort stelt Verstappen in staat lekker lang door te rijden in wat waarschijnlijk bedoeld is als een racesimulatie. De Nederlander verbetert zich naar de derde tijd, waarmee hij alsnog zeven tienden toegeeft op koploper Sebastian Vettel en dik twee tienden op de nummer twee, Lewis Hamilton. De klok geeft op dat moment aan dat er een halfuur is verstreken.

De auto is voor de gelegenheid voorzien van een flinke lik flow-vis-verf, om zo de luchtstromen rond de vernieuwde voorkant van de Red Bull-bolide in beeld te brengen. Als na Verstappen’s eerste run de auto is schoongeboend, gaat Verstappen al snel weer naar buiten, maar het aantal ronden blijft beperkt en een verbetering van zijn tijd blijft dan ook uit.

In het laatste kwartier is het voor Max verstappen tijd voor een run op een setje ultrasofts, waar op dat moment het merendeel van de coureurs aan kop al een tijd mee op de klokken heeft gezet. Na een dubbele opwarmronde verbetert hij in eerste instantie weliswaar zijn tijd, maar niet zijn vijfde positie, waarmee hij overigens zijn teamgenoot op P6 voorblijft.

Die vijfde plaats wordt nog de vierde plaats als hij met nog drie minuten op de klok het gat naar de kop verkleint naar een kleine vier tienden van een seconde. Daarmee lijkt Red Bull net als gisteren de aansluiting te hebben gevonden, met dat verschil dat de pechduivel zich dit keer gedeisd heeft weten te houden.