Max Verstappen noteerde in de derde vrije training in Austin de snelste tijd: 1:33.305. Sebastian Vettel zette de tweede tijd neer op twee tienden en op de derde plaats is een verrassing te vinden: Lando Norris met zijn McLaren is een halve seconde langzamer dan Verstappen.

Na een kwartier komt pas de eerste tijd op de tijdenlijst te staan, op naam van Romain Grosjean. Een kort moment later staat plotseling de Ferrari van Charles Leclerc stil langs de baan. ”Er is iets mis met de motor”, meldt de Monegask aan het team. De monteurs sleutelen hard aan de Ferrari in de garage en Leclerc komt dan ook tot geen rondetijd in deze sessie.

Tijdens de sessie is het veel stuivertje wisselen om de snelste tijd tussen Sebastian Vettel en Max Verstappen. De tijd van Vettel wordt vanwege het overschrijden van de track limits in bocht 19 afgenomen en even later gaat Verstappen naar de snelste tijd. In de slotfase gaat Lando Norris op verrassende wijze naar de derde tijd op een halve seconde op Verstappen. Valtteri Bottas en Lewis Hamilton sluiten aan op de vierde en vijfde plaats.

(Volledige uitslag onder de foto)

Foto: Motorsport Images